30 Kasım 2009 Pazartesi

REMOTE DESKTOP ( Radmin , TeamViewer , LogMeİn , MSTSC )

TEAMVİEWER

Bu bölümde bir başkasının masaüstünü kendi bilgisayarınızmış gibi kontrol etmeyi göreceksiniz.Çeşitli programlar var tabi.İlk önce TeamViewer programı ile size göstereceğim.

1. İlk önce programı çalıştırıyoruz.Bağlantı kuracağınız kişide bu programı açmalı tabi.Daha sonra orada size bir İD ve Password veriyor, gördüğünüz üzere.Sağ tarafta ise sizden İD istiyor.Oraya bağlanacağınız kişinin açtığı programdaki İD sini yazıyor ve "Karşıdaki kişi ile bağlantı kur" butonuna tıklıyoruz.

2. Butona bastıktan sonra sizden şifre isteyecektir.Bağlanacağınız kişiden şifresinide alıp oraya girdikten sonra, "Oturum aç" butonuna tıklıyoruz.

3. Ve bağlantı yaptığınız kişinin masaüstü önünüzde, çok basit kullanışlı bir program.






LOGMEİN

TeamViewer gibi uzak masaüstü kontrolü sağlar.TeamViewer gibi bir programa sahiptir. Fakat bu program bağlanılacak bilgisayarda kurulu olmalıdır. İlk önce LogMeİn'den bir üyelik alarak programı indirmelisiniz. Bilgisayara onu kurduktan sonraki işlemleri buyrun görelim.

LogMein'in internet sayfasını açıyoruz.Buradan ulaşabilirsiniz.Sonra giriş yapıyoruz.



Giriş yaptıktan sonra önümüze gelen ekran bu olacaktır.Burdan "Remote Control" dediğimiz zaman, bizden Windows Kullanıcı adını ve şifresini isteyecektir.


Ve bağlandık.Son resimde kusur var.Paint'in azizliğine uğradık ama gördüğünüz gibi bilgisayarı web browser üzerinden yönetiyoruz.


Birçok seçeneğiyle geniş kapsamlı, hızlı ve ayrıca karşı tarafa seste iletiyor.Gösterdiğim 3 Remote programı içindeki, bana göre en iyi program.


RADMİN


Kullanımı verdiğim diğer 3 program gibi bu programda bir uzak masaüstü programı.Nasıl kullanılır, buyrun görelim.Radmin'in sahip olduğu 2 çeşit program var biri "Radmin Server" diğeri ise "Radmin Viewer". Eğer biz başka bir bilgisayara bağlanacak isek o bilgisayarda "Radmin Server" 'in kurulmuş olup, üzerinde gerekli tanımlamaların yapılmış olması lazım.Sizlere "Radmin Server" da yapılcak işlemleri göstereceğim.Bu işlemleri yapma amacımız başka bir bilgisayarın bize "Radmin Viewer ile bağlanmasını sağlamaktır.Ayrıca "Radmin Viewer" ile başka bir bilgisayara bağlanmayı göstereceğim.

Aşağıda "Radmin Server" ve "Radmin Viewer" i görüyoruz.


"Radmin Server" ayarlarını şu yolu izleyerek yapacağız. "İzinler > (Radmin Güvenliği) İzinler > Kullanıcı Ekle" yolunu kullanarak bir kullanıcı oluşturacağız.Sonrasında ise buna gerekli izinleri ve şifreyi vereceğiz. Bu kullanıcı adı ve şifreyle başka birisi bizim bilgisayarımıza bağlanacaktır.Buyrun aşağıda görelim.

Şimdi ise "Radmin Viewer ile bir başkasının bilgisayarına bağlanalım. "Bağlantı" sekmesinden "Bağlan şeçeneğini tıkladıktan sonra aşağıdaki ekran önümüze gelir.Oraya bağlanacağımız kişinin İP adresini yazıyoruz ve devam ediyoruz.

Ve gelen ekranda bağlanacağımız bilgisayardaki "Radmin Viewer" programında oluşturulan bilgileri giriyoruz.



Bilgelerin doğruluğu sonucu bağlantı gerçekleşir.




MSTSC

Şimdi ise Windows işletim sistemlerinde, zaten buluna MSTSC. Bunu eğer lokalde yapıyorsak ayrıyetten herhangi bir işlem yapmamız gerekmez, fakat biz lokalimizde olmayan birinin masaüstünü yönetecek isek masaüstünü göreceğimiz kişinin modeminin arayüzüne girip bir port açması gerekir. Bu port 3389 portudur. İsterseniz bu portun nasıl açıldığını ilk önce görelim. Modemlerin arayüzlerine girebilmek için web browser kullanıyoruz. Örneğin benim modemimin markası AirTies, bu marka modemlerin arayüzlerine girebilmek için http://192.168.2.1/ bunu yazmamız gerekmektedir. Yazdıktan sonra arayüz önümüze gelecektir ve şifre isteyecektir. Eğer şifre vermediyseniz, direk yazmadan geçebilirsiniz.AirTies modemlerde bu böyledir, fakat İnca marka modemlerde is buraya gene şifre atamamışsak "admin" yazıp girmemiz gerekir.

Daha sonra ise kendi ipmizi LAN İP'mizi bulmamız gerekiyor. Bunu istersek modemin arayüzüne giriş yaptıktan sonra "LAN" sekmesinin altında bulunan "LAN İstemcileri" bölümünde bulabiliriz. Gördüğümüz gibi tek bir adres var, oda biziz. Peki ya diyelim bir "hub" veya "switch" aracılığı ile interneti başkalarına dağıtıyorsanız. Peki o zaman ne olucak, tabi ki kullanıcı adınıza göre bulabilirsiniz. Aslında bu ekran 3-4 kişi olması gerekti ama bir reset atıp ip filtreleme yaptıktan sonra tek kullanıcı benim. Nasıl mı yaptım ? Şöyleki eğer DHCP'inizin İP dağıtma aralığını " 192.168.2.2 ve 192.168.2.3" arası yaparsanız. Tek bir kişi İP alıp internete çıkabilecek. O da benim :D


Daha sonrasında ise "NAT" sekmesine gidip "Port Yönlendirme" sekmesine gidiyoruz. Resimde gördüğümüz gibi "Uygulama" alanına "MSTSC" yazdım çünkü bu bir şey ifade etmiyor, sadece etiket.Bütün boşlukları şöyle dolduruyoruz ;
Uygulama : MSTSC
Protokol : TCP ve UDP
LAN İP Adress : 192.168.2.2 (Kendi LAN Adresimiz)
Gerçek Port : 3389
LAN Port : 3389

Açtıktan sonra çalıştıra "mstsc" komutunu yazıyoruz.

Ve önümüze Programın arayüzü geliyor. Burada " Bilgisayar" alanına bağlanacağımız kişinin "Bilgisayar Adı" nı yazıyoruz. "Kullanıcı Adı" kısmına ise aynı şekilde kullanıcı adını giriyoruz ve "Bağlan" diyoruz.

Eğer girdiğimiz bilgiler doğu ise önüze şu ekran gelecektir ve sizden "Kullanıcı Adı" ve "Şifre" isteyecektir. Eğer şifresi yoksa bağlantı gerçekleşmeyecektir.

Gireceğimiz bilgilerin doğruluğu sonucu bağlantı oluşacaktır.


Hiç yorum yok: